Om oss

Välkommen till Midori no Yokouchi (FCI) – Akita kennel. Ni hittar oss i Tandsjöborg längs väg 45 mellan Mora och Sveg.

2011 köpte vi en lovande avelstik med namn ”Miume” och i Juni samma år fick vi också ett internationellt erkänt och skyddat Akitakennelnamn ”Midori no Yokuchi”. Den 29 Juni 2012 fick ”Kohaku” och ”Miume” sin första kull med nio valpar. Att ha kennel innebär mycket jobb men arbetet är alltid roligt med våra Akitas.

Till att börja med vill vi presentera oss: Vi som äger kenneln heter Gabriele och Rudolf Schröder, födda 1948 i Östtyskland i före detta DDR i närheten av Magdeburg mellan Berlin och Hannover.

År 2000 sökte vi nya utmaningar och drömde då om Kanada eller Alaska. Vi hade 1992 tillbringat två veckor i Kanada och tyckte om både naturen och kulturen där. Våra barn avrådde oss dock från att flytta dit, vi hade redan barnbarn och avståndet mellan Kanada och Tyskland är ju ganska stort.

Av en tillfällighet antog jag en inbjudan från en skolkamrat att tillbringa 4 veckors semester i Fågelsjö som ligger i Orsa Finnmark. Jag tyckte genast om naturen och kunde tänka mig att bo här. När jag ringde min fru Gabi och berättade om platsen sa hon att det skulle vara okej om jag hittade ett hus nära vattnet. Efter bara ett par dagar hade jag hittat ett lämpligt hus och Gabi kom till Sverige för att vi skulle underteckna köpekontraktet. I Augusti 2000 var vi ägare till ett hus i Tandsjöborg och jag hittade även ett jobb här i trakten. Fram till 2008 bodde jag ensam i Tandsjöborg och Gabi kom tillsammans med våra barnbarn några gånger om året för att hälsa på. När Gabi 2008 gick i pension flyttade också hon hit till mig i Tandsjöborg.

Kort därefter dog vår tax ”Alf” och vi funderade länge på om vi skulle skaffa oss en hund igen. Sedan Gabi sett filmen ”Hachiko” med Richard Gere och Akita hanen ”Hachiko” ville hon ha en Akita. Jag hittade en 18 månader gammal hane från Polen som vi båda tyckte om. I mars 2010 köpte vi ”Kohaku” som vi är mycket lyckliga och nöjda med.

Kohaku blir alltid bra bedömd på utställningar. Hitills är han dansk, finsk och svensk och norsk champion och snart även internationell champion.
Hitills är han Dansk; Finsk; Svensk, Norsk Champion och snart även Internationell Champion.

Rudolf & Gabriele Schröder